De ce iubim? Legile compatibilităţii romantice

Oraş : București
Tip : Workshops
Când : 4 noiembrie 2016, 19:00
Participare :
70 RON
Vârsta : F: 22 +
Ultimele locuri
B: 22 +
Ultimele locuri

Te-ai întrebat vreodată de unde vine expresia des folosită „a avea chimie cu cineva”? De ce şi cum ne îndrăgostim? De ce ne dorim dragostea cu atâta ardoare, chiar până în punctul în care am fi dispuşi să ne pierdem viaţa pentru asta? Există vreo explicaţie ştiinţifică sau vreo reţetă chimică a iubirii? Oamenii de ştiinţă, sociologii şi antropologii şi-au pus aceleaşi întrebări şi au reuşit să demonstreze că există o biochimie a iubirii care bate logica îndrăgostirii.

Workshopul din data de 4 noiembrie are la bază studiile aprofundate ale antropologului american Helen Fisher, care a testat şi măsurat nivelul principalilor neurotransmiţători şi hormoni din creierul uman: dopamina, serotonina, estrogenul şi testosteronul. Mai departe, activitatea acestor hormoni a fost corelată cu 4 tipologii de personalitate. Studiul a fost realizat pe cupluri de îndrăgostiţi, iar analiza circuitelor neuronale la RMN a arătat că există o logică a fenomenului de îndrăgostire, valabilă de 40.000 de ani.

Despre concluziile revelatoare ale acestor studii vom discuta mai pe larg pe 4 noiembrie. Acest atelier te va ajuta să înţelegi mai bine relaţiile pe care le ai cu cele mai importante persoane din viaţa ta: partenerul/partenera, părinţii sau colegii de serviciu. Mai mult, îţi va oferi 4 tipuri de percepţii ale celor din jur, în două tipuri de contexte.

Ce îți aduce participarea la acest eveniment:
– vei descoperi de ce cu unii oameni te simţi confortabil, în timp ce pe alţii îi antipatizezi de la prima întâlnire;
– vei afla care sunt „limbajele iubirii” pentru a-ţi creşte compatibilitatea în cuplu sau pentru a-ţi armoniza relaţiile cu persoanele importante din viaţa ta;
– care sunt compatibilitatile dintre cele 4 tipuri de temperament datorate: dopaminei, serotoninei, testosteronului şi estrogenului;
– vei înţelege care e tiparul optim de comunicare cu fiecare tipologie în parte;
– vei descoperi felul tău natural de a fi pe baza resurselor de energie prezente în creier;
– vei cunoaşte persoane noi, single şi cu interese similare.

Trainerul acestui workshop este Simona Nastase.
simona

Simona este trainer independent, pasionată de zona de comunicare. Ea susţine atât în România, cât şi în străinătate, training-uri pe diverse tematici, de la voce, public speaking, tehnici de actorie aplicate în comunicare şi până la cele mai noi modele ştiinţifice dezvoltate în aria comunicării.

Harta:

[mappress mapid="72"]
Doar membrii VIP pot vedea lista participantilor (de sex opus).
Afla mai multe despre avantajele membrilor VIP si despre cum poti deveni unul aici.