Laughter Yoga: Terapie prin râs

Oraş : București
Tip : Workshops, Întâlniri tematice
Când : 11 aprilie 2014, 19:00
Participare :
60 RON
Vârsta : F: 22 +
Listă de aşteptare
B: 22 +
Ultimele locuri

„Râsul este calea cea mai scurtă dintre doi oameni.” Victor Borge

Nu vom lăsă râsul la voia întâmplării: cu exerciţii creative de râs şi atitudinea copilărească pe care o aveam când eram mici, ne vom bucura de o sesiune de râs susţinut, cu gura până la urechi şi o porţie bună de oxigenare a corpului.

Beneficii:
– vom dărâma barierele personale şi ne vom topi inhibiţiile
– vom elimina tensiunea negativă şi stresul, plictiseala şi oboseala
– ne vom creşte imunitatea corpului
– ne încărcam cu energie pozitivă
– vom interacţiona mai uşor unii cu ceilalţi, râsul fiind un liant foarte puternic

Despre concept:

Doctorul Madan Kataria din Mumbai, India, a lansat primul club de Laughter Yoga din lume într‑un parc, în anul 1995, alături de 5 oameni. Numele conceptului derivă de la tehnicile de respiraţie din Yoga (pranayama) şi exerciţiile de râs (laughter). 

Laughter Yoga combină râsul necondiţionat cu respiraţia. Fiecare dintre noi poate râde fără niciun motiv, fără să fie nevoie de umor, glume sau comedii. Râsul este stimulat printr-un exerciţiu fizic într-un grup, păstrând contact vizual cu ceilalţi participanţi şi o atitudine vioaie – astfel, râsul devine autentic şi contagios.

Conceptul de Laughter Yoga se bazează pe cercetări ştiinţifice – corpul nu poate diferenţia între râsul fals şi cel autentic – astfel încât ne bucurăm atât de beneficii psihologice, cât şi fiziologice – se măreşte aportul de oxigen în corp şi se întăreşte sistemul imunitar. 

Râsul stimulează inima şi circulaţia sângelui, ajutând astfel respiraţia. Produce o relaxare adâncă, rupând astfel tensiunea care acţionează asupra noastră. Într-un articol publicat în ziarul Orlando Sentinel, Ronald S. Miller spune că „dacă doar ne prefacem şi afişăm expresii faciale de fericire, creştem circulaţia sângelui spre creier şi stimulăm astfel descărcarea de neurotransmiţători favorabili”.

Cu cine?

Radu Constantin este Laughter Yoga Leader acreditat: „Am redescoperit râsul din întâmplare, datorită unei invitaţii la o sesiune de terapie prin râs anul trecut şi din iulie 2013 transmit acest instrument cu beneficiile sale uimitoare tuturor doritorilor de porţii adevărate de râs. Mi-a plăcut foarte mult, am fost impresionat de cât de bine mă simţeam după fiecare sesiune, de cat de multe beneficii avem când râdem şi uimit de faptul că nu conştientizasem până atunci măcar o parte din acele beneficii. Şi acest lucru m-a pus pe gânduri şi m-a făcut să îmi doresc sa transmit acest instrument, Laughter Yoga, tuturor doritorilor de o porţie bună de sănătate.

Îmi place să mă dezvolt permanent, iar după 6 zile de curs Train of Trainers, am absolvit examenul şi acum pot spune că sunt şi trainer sau formator oficial. Pun foarte mare pasiune în a-i învăţa pe oameni să râdă fără a apela la umor, deoarece cred cu tărie în puterea miraculoasă a râsului şi în beneficiile sale.”

Cu ce?
Cu îmbrăcăminte lejeră, deoarece vom face exerciţii dinamice de râs care ne vor energiza şi cu dorinţa şi deschiderea de a lua o porţie sănătoasă de râs.

Harta:

[mappress mapid="24"]
Doar membrii VIP pot vedea lista participantilor (de sex opus).
Afla mai multe despre avantajele membrilor VIP si despre cum poti deveni unul aici.
Trebuie sa te autentifici pentru a vedea rezultatele.

Comentarii

 1. puiuletu spune:

  La acest eveniment chiar vreau sa particip! :)

  1. Simona - SingleBell spune:

   Ne bucuram, revenim cu mai multe detalii zilele acestea si ne vedem vineri seara! :)

   1. puiuletu spune:

    astept cu drag un e-mail ca sa vad daca am loc! :)