Cu siguranță ai simțit și tu acei binecunoscuți fluturași în stomac înaintea unei prime întâlniri și probabil ai încercat să plănuiești ce vei spune, ce vei face, cu ce te vei îmbrăca și-așa mai departe.
Poate, făcându-ți atâtea griji și atâtea planuri, nu ai uitat cumva ce sunt, cu adevărat întâlnirile și ce scop au ele?
Întâlnirile sunt mai mult decât o simplă încercare de a-ți găsi un partener de viață. Ele sunt, poate, cele mai bune ocazii de a întâlni oameni și de a socializa, totul într-un spațiu relaxant.
Mai mult de atât, întâlnirile nu sunt doar o sursă de distracție, ci și o șansă de a experimenta lucruri noi și de a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare.
Să admitem că ele pot fi foarte grele pentru cei care încă nu știu cum să le abordeze sau pentru cei care au trecut prin relații eșuate.
Pot fi stresante, pot descuraja, pot distruge încrederea în sine și ocupă foarte mult timp, însă toate astea se vor întâmpla doar dacă ești rigid(ă), dacă ți-e frică sau dacă ești încordat(ă) în timpul lor.
Să nu-ți fie frică de întâlniri, pentru că nu ai de ce. Nu uita că întâlnirile trebuie să fie relaxante și distractive.
În general, când oamenii se duc la întâlniri imediat după ce au încheiat o relație (cu atât mai mult dacă acea relație a fost una în care s-au implicat enorm), e foarte ușor să-și reamintească neplăceri cauzate de aceasta.
Aceste gânduri negative cauzate de fosta relație pot face, la rândul lor, ca întâlnirile la care mergi să fie neplăcute și te pot face reticent(ă) în a începe o relație nouă.
Asigură-te, înainte să accepți o întâlnire, că ți-ai acordat suficient timp cât să treci peste ultima relație eșuată.
Mi-am propus să prezint în continuare câteva greșeli pe care le fac, în general, oamenii în momentul în care reintră în acest joc al întâlnirilor.
Urmând aceste sfaturi, poate vei reuși să te bucuri cu adevărat de magia întâlnirilor.
1. Prima greșeală – viziunea restrânsă
Ca să poți merge la o întâlnire, evident trebuie să ai și cu cine să te duci. De aceea, nu îți limita opțiunile doar la «genul tau»; încearcă să nu te mai iei după acea imagine prestabilită a partenerul ideal.
Încearcă să ieși din zona ta de confort și să dai o șansă și celor pe care, poate în trecut, nu i-ai fi luat în considerare. Trebuie, oarecum, să-ți extinzi orizontul.
Oamenii sunt poate cele mai complexe ființe din întregul univers. Avem cu toții personalități diferite, complexe și o multitudine de obiceiuri și hobby-uri diferite.
De aceea încearcă să nu judeci o persoană doar după aparențe, căci acestea, de cele mai multe ori însală.
In acest joc al întalnirilor trebuie să fii dispus(ă) de a cunoaște oamenii mai bine și de a le da șanse.
Așa cum am mai spus într-un articol anterior, dacă dai mai multe șanse și accepți și tu, la rândul tău șansele oferite de alții, ai putea să fii surprins(ă) de ce vei descoperi.
Poate persoana aceea minunată pe care o tot cauți de atâta vreme se află în spatele unei măști.
2. Te subestimezi
Pe lângă faptul că subestimarea duce la o încredere de sine mult mai scăzută decât oricum poate este, ea te va împiedica, cu siguranță, să-ți atingi adevăratul potențial.
Dacă te subestimezi, atunci vei avea tendința involuntară de a te preface că ești altcumva decât ești în realitate. A te preface că ești altcineva nu poate duce decât la dezamăgire.
Fii tu însuți, nu ceea ce crezi că vor alții ca tu să fii (de exemplu prietenii sau acea persoană specială pe care ai pus ochii).
În loc să te concentrezi asupra a ceea ce crezi tu că e în neregulă cu tine, nu ar fi mai bine să te concentrezi asupra lucrurilor care îți plac la tine?
Si dacă ceva chiar este în neregulă, de ce nu încerci să te îndrepti?
Învață să scoți în evidență tot ce îți place la tine, învață să te apreciezi la adevărata ta valoare.
Dacă pui accentul pe lucruri pe care le admiri la tine, vei vedea că îți va crește și încrederea în tine. O încredere crescută va duce la rândul ei la admirația celor din jur.
Ești unic(ă), nu uita niciodată asta. Si nu uita că originalitatea, autenticitatea și sociabilitatea duc la o combinație foarte atractivă.
Oamenii din jur, în mare parte, te văd așa cum te vezi tu. Dacă ești mulțumit(ă) de tine însuți/însăți totul va fi mai ușor.
În plus, vei vedea că în momentul în care cineva te va iubi exact așa cum ești, satisfacția va fi cu mult, mult mai mare.
3. Ai așteptări mult prea mari
Și aici mă refer la așteptările pe care le ai înaintea unei întâlniri.
A avea niște așteptări mult prea mari, mai ales înaintea unei prime întâlniri cu cineva, de cele mai multe ori duce la dezamăgire.
Dezamăgirea este cu atât mai mare în momentul în care ai reînceput să mergi la întâlniri după o relație nereușită.
Dacă ai trecut printr-o relație eșuată, atunci este normal să-ți fie frică de a merge la întâlniri sau de a începe o altă relație, însă nu lăsa această frică să te oprească.
Dacă ai trecut printr-o experiență proastă, asta nu înseamnă că ea se va repeta.
După o despărțire, este normal să treci prin acea stare de « am fost ars(ă) » și este natural să începi să crezi ce e mai rău despre oameni.
Încearcă totuși să depășești această stare, să renunți la scepticism și vei fii plăcut surprins(ă) când vei descoperi că nu sunt toții oamenii ca fostul partener.
În momentul unei întâlniri, încearcă pur și simplu să te bucuri de companie și să profiți de ocazie. Distrează-te!
Dacă întâlnirea decurge prost, să nu începi să crezi că și restul vor fi așa. Trebuie să vezi partea bună a unei întâlniri nereușite și încearcă să o vezi exact așa cum este ea – o poveste, poate amuzantă, pe care să o spui prietenilor.
Pe curând!