Este momentul să scrii un nou capitol dintr-o carte pe care, anul următor, îţi va face plăcere să o reciteşti.
De aceea, acum, la începutul noului an, este momentul perfect pentru a te gândi câteva momente la tine, la viaţa pe care o duci şi pe care o vei trăi de acum înainte şi la ce îţi doreşti să obţii în acest an promiţător .
Pentru a-ţi spori şansele de reuşită, am pregătit pentru tine câteva sfaturi practice:
1. În primul rând, lucrează cât de mult poţi la încrederea în propria persoană.
Pentru a reuşi să faci o mare parte din ce îţi propui, trebuie mai întâi să fii conştient şi să accepţi faptul că eşti capabil să faci ce ţi-ai propus.
Ai încredere în tine, în abilităţile şi în puterea ta de a merge mai departe.
Ai încredere că poţi depăşi momentele grele, că poţi învăţa din ele şi le poţi transforma în ceva pozitiv, indiferent de cât de dificil sau improbabil îţi pare acest lucru.
Reaminteşte-ţi că poţi şi vei reuşi atâta timp cât vei fi dispus să înveţi şi vei fi deschis în faţa oricăror oportunităţi pe care ţi le oferă viaţa.
2. Explorează, profită şi bucură-te de tot ce îţi dăruieşte viaţa!
Înţelege că a trăi nu înseamnă doar a exista de pe-o zi pe alta.
Acceptă faptul că viaţa înseamnă mai mult decât job-ul şi sarcinile zilnice, înseamnă mai mult decât agitaţia tipică de zi cu zi.
Gândeşte-te la tot ce te face fericit, la tot ce îţi place să faci; reaminteşte-ţi care sunt toate pasiunile, hobby-urile şi micile tale plăceri şi fă tot posibilul pentru a dedica puţin mai mult timp acestor frumoase lucruri.
3. Păstrează un echilibru între muncă şi odihnă.
Nimeni nu neagă importanţa muncii şi a unui venit constant care să-ţi ofere stabilitate şi să-ţi permită mai mult decât simpla supravieţuire, dar nu uita că există şi limite.
Nu uita că viaţa nu înseamnă doar muncă şi nu ignora nevoile corpului tău.
Trupul tău nu este făcut din beton, titan sau un alt material durabil şi nici nu prezintă o rezerva inepuizabilă de energie, aşa că ai mare grijă să duci o viaţa echilibrată.
Munceşte, dar nu uita să iei şi pauze ocazionale de odihnă. Acordă-ţi zilnic câteva clipe de relaxare, de odihnă şi de respiro şi ai grijă să dormi suficient.
Oricât de mult ţi-ai dori acest lucru, lipsa de somn şi de odihnă nu te ajuta să termini mai repede şi să realizezi cât mai mult.
Pe termen lung, lipsa acestei odihne necesare nu poate decât să-ţi scadă productivitatea, să te epuizeze şi să te îmbolnăvească.
4. Fii amabil cu cei din jurul tău.
Nu aplica acest sfat din pur egoism şi doar pentru a te asigura că şi oamenii din jurul tău se vor purta la fel cu tine. În schimb, fii drăguţ şi amabil pentru că lumea are nevoie de mai mulţi oameni blânzi, care să arate aceste trasaturi.
Fii amabil pentru a-i face pe cei din jurul tău fericiţi, pentru a le vedea zâmbetele, pentru a şti şi pentru a fi împăcat cu tine însuţi pentru că ai făcut un lucru bun.
5. Arată-ţi şi exprimă-ţi dragostea.
Aşa cum bine se spune, dragostea este un sentiment de care lumea aceasta va avea întotdeauna nevoie şi chiar în cantităţi foarte mari.
Oferă-ţi dragostea şi spune-le ce simţi celor pe care îi iubeşti, pentru a-i face fericiţi, dar şi pentru ca tu să te simţi împlinit.
Nu ai cum să ştii ce îţi va rezerva viitorul, aşa că spune-le tuturor persoanelor iubite cât de mult ţii la ele, chiar acum, cât poţi şi cât încă mai timp.
Nu ţine sentimentele ascunse, doar pentru a regreta în viitor că nu le-ai arătat.
Dacă ai şi alte sfaturi sau sugestii utile, pe langă cele prezentate mai sus, te invităm să le scrii in secţiunea de comentarii de mai jos.