„Un palavragiu este o persoană care îți vorbește despre alții; plictisitor este un om care vorbește doar despre el însuși și un partener de conversație strălucit este cel care vorbește cu tine despre tine.” – Lisa Kirk
Conversațiile la o întâlnire romantică nu trebuie să fie forțate, jenante sau gândite și plănuite dinaintea întâlnirii.
Ele trebuie să decurgă natural și să-i facă pe ambii parteneri la discuție să se simtă bine și să nu se simtă, sub niciun fel, constrânși.
A fost demonstrat că dacă ești cu adevărat curios (și dacă arăți asta) de persoana cu care discuți, aceasta se va bucura de compania ta.
Cu cât vei fi mai natural și mai relaxat, cu atât mai mult te vei putea bucura cu adevărat de întâlnirea ta.
De aceea, de data aceasta, am pregătit pentru tine câteva idei și câteva sfaturi care să te ajute în a purta o conversație plăcută cu partenerul întâlnirii tale romantice.
Poate acest prim sfat pe care ți-l ofer este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru o conversație demnă de o prima întâlnire: vorbește cu partenerul tău chiar despre el.
Pune întrebări și ascultă sincer și atent răspunsurile pe care le primești.
Sună și pare foarte simplu, dar în realitate, este surprinzător de greu să asculți cu adevărat ce ți se spune și să fii cu adevărat curios despre alte persoane.
Poți folosi următoarele sfaturi dacă nu ești obișnuit să vorbești cu cineva într-un context romantic, dar cu atât mai mult ar trebui să le folosești dacă ești timid sau introvertit pentru a evita tăcerea aceea jenantă când niciunul dintre parteneri nu mai știe ce să spună.
Dacă, totuși, ajungi la concluzia că nu mai ai niciun subiect de discuție și că nu mai ai idei, atunci este aproape sigur că și partenerul a ajuns la aceeași concluzie.
Vorbește chiar despre asta!
Pentru a detensiona atmosfera și a o face puțin mai relaxantă și pentru a reîncepe o conversație, zâmbește și poți chiar pune o întrebare asemănătoare cu următoarea:
„Nu ți se pare jenant când simți că nu mai ai nimic de spus?”
După ce vei pune această întrebare (sau una asemănătoare) veți începe să vorbiți despre asta și fără să vă dați seama, veți aborda alte subiecte și conversația va curge natural.
Încearcă și tu! Este, cu siguranță, un sfat eficient pentru a începe o conversație.
Vei fi surprins de cât de distractivă poate deveni întâlnirea ta după ce o întrebare de acest gen a fost pusă.
O altă idee pe care ți-o pot oferi este să-ți întrebi partenerul care au fost momentele plăcute, sau chiar și cele mai puțin plăcute, ale zilei curente.
Întreabă-l cum a fost ziua respectivă pentru acesta. După ce îți va răspunde, este aproape sigur că și acesta te va întreba același lucru.
Multă atenție când răspunzi pentru că nu trebuie să acaparezi discuția intrând în mult prea multe detalii care nu își au rostul.
Nu devia de la subiect și ascultă în momentul în care cel cu care vorbești vrea să intervină în discuție cu ceva.
Poate ți se pare trivial, mult prea comun, dar este o metodă eficientă de a cunoaște o persoană.
Poate exact în ziua aceea ai găsit, într-un final, un CD al unei formații care îți place, un CD pe care îl căutai de foarte mult timp, poate ai descoperit o carte interesantă sau poate ai gătit un nou fel de mâncare.
Toate aceste trivialități nu doar oferă indicii cu privire la personalitatea ta (ajutând partenerul de discuție să te cunoască mai bine), dar ele ajută și la crearea unei conversații naturale, de care vă veți bucura amândoi.
O conversație reușită este una în care împărtășești cu cineva chiar și cele mai mici momente – lucru care, în plus, este important chiar și după ce te-ai căsătorit.
Complimenteaza ceva ce poartă partenerul de discuție – accesorii sau o piesă de îmbrăcăminte.
Dacă vorbești cu cineva care poartă accesorii ( o broșă, un inel, o eșarfă sau un colier), după ce complimentezi accesoriul, poți chiar întreba de unde provine acesta sau dacă are vreo semnificație specială.
Dacă ești atent și observi micile detalii ale persoanelor cu care te întâlnești sau ale locurilor în care te duci, vei avea un subiect bun de discuție.
Concentrează-te asupra persoanei cu care vorbești!
Nu e nimic mai rău decât o conversație cu o persoană care nu te ascultă, care nu te privește nici măcar o dată în ochi și care este atentă la ce e în jurul ei și nu la tine.
De aceea, când conversezi cu cineva, ascultă cu atenție ceea ce ți se spune și privește partenerul de discuție în ochi.
În plus, pentru a te asigura că discuția va continua, trebuie să profiți de orice oportunitate ți se oferă pentru a pune întrebări.
De exemplu, dacă partenerul de discuție îți spune că este fericit, trist sau chiar obosit, întreabă care este motivul.
Nu doar că vei reuși să faci discuția să continue, dar vei afla și mai multe despre persoana cu care ai ales să te duci la întâlnire.
De asemenea, poți întreba ce filme a văzut sau ce cărți a citit recent persoana cu care te-ai dus la întâlnire.
Chiar și cele mai comune întrebări pot fi eficiente și pot duce la niște conversații distractive, profunde și interesante.
Reamintește-ți că o conversație cu un potențial partener de viață este la fel cu o conversație pe care o porți, deseori, cu un membru al familie, cu un coleg sau cu un prieten.
Cel mai important, în toate aceste cazuri, este să fii tu însuți.
Nu te ascunde și spune lucrurile la care te gândești atâta timp cât nu vor deranja sau jigni persoana cu care conversezi!
Un alt sfat eficient ar fi să folosești cât mai des pronume de persoana a doua.
Spune cât mai des „tu”.
Acest pronume atrage imediat atenția ascultătorului și te va ajuta să primești un răspuns pozitiv.
De ce?
Pentru că acest mic cuvânt îl va face pe cel cu care vorbești să se simtă mai mândru și să transforme automat termenul „tu” în „eu”.
Asta va demonstra că ești cu adevărat interesat de persoana de lângă tine și că vrei să afli cât mai multe lucruri despre ea.
Cu cât spui mai rar cuvântul „eu” și mai des „tu”, cu atât vei fi (în ochii partenerului de discuție) mai prietenos și mai atractiv.
Pe curând!