„Adevărata viaţă înseamnă navigare în furtuni; marinarii nu iubesc portul decât pentru a se odihni şi apoi a pleca, din nou, spre a se întoarce dintr-un vis şi a pleca, din nou, în urmărirea altuia.” – Lucio Dambra
Viaţa nu este decât un drum lung, cu multiple suişuri, coborâşuri şi popasuri. Ea îţi va oferi, pe nepregătite sau nu, atât cele mai plăcute momente, cât şi opusul acestora.
Cum să treci mai uşor, să depăşeşti cu brio şi să-ţi păstrezi calmul şi stăpânirea de sine în cele mai neplăcute momente, vei afla imediat.
1. Învaţă să ai încredere în tine însuţi.
Cum poţi să faci asta?
În fiecare dimineaţă, spune-ţi că situaţia în care te afli nu este atât de rea sau de gravă pe cât pare.
Reaminteşte-ţi că timpul va trece, va vindeca rănile şi că în final, totul se va rezolva.
Nu trebuie decât să ai încredere în tine, în instinctele şi intuiţia ta, în forţele, calităţile şi abilităţile tale.
Nu trebuie decât să faci un pas, apoi altul şi să dai tot ce poţi şi tot ce ai mai bun de oferit.
2. Dacă te aştepţi doar la perfecţiune, coboară-ţi puţin aşteptările.
De ce?
În primul rând, pentru că perfecţiunea nu există, oricât de mult ai căuta-o, atât în tine, cât şi în cei din jur.
A căuta sau a lupta pentru ceva inexistent nu este decât o risipă de energie şi de timp.
Mai mult de-atât: viaţa nu este obligată să-ţi ofere întotdeauna şi cu exactitate ceea ce-ţi doreşti, lucrurile pe care ţi le doreşti sau orice altceva ai crede că-ţi este destinat.
Adeseori se spune că ceea ce cauţi rareori îţi va fi oferit în forma la care te aştepţi.
Indiferent ce ai primi sau ce-ţi va rezerva viitorul, va fi cu siguranţă ceva de care ai nevoie şi care, într-o formă sau alta, te va ajuta să fii mai bun decât în prezent.
3. Nu-ţi pierde speranţa.
În primul rând, gândeşte-te la toate lucrurile pe care speri să le obţii, toate locurile în care speri să ajungi, toate lucrurile pe care speri să le faci şi toate barierele pe care speri să le depăşeşti.
Gândeşte-te la ele, pune-ţi speranţa în ele şi pastreaz-o!
Poate că speranţa (singură, fără ajutor sau sprijin) nu îţi va oferi toate aceste lucruri, nu ţi le va servi pe un platou de argint, dar cu siguranţă te va încuraja, îţi va da putere şi te va ajuta să acţionezi şi să lupţi mai mult pentru ce-ţi doreşti.
Ea va fi singura care îţi va reaminti şi îţi va spune că toate lucrurile pentru care lupţi, merită tot efortul pe care îl depui acum.
4. Caută începutul în orice sfârşit.
Se spune că orice uşă închisă îţi va deschide o alta şi că orice început derivă din sfârşitul unui alt început.
Spune-ţi că astăzi este un nou început şi tratează-l că atare, încetând să te gândeşti la ce ar fi putut fi şi începând să te gândeşti la ce poate fi sau ce va fi.
Spune-ţi că eşti mulţumit şi mândru de toate lecţiile învăţate în trecut şi spune-ţi că eşti pregătit şi entuziasmat de viitor.
5. Oferă-ţi timp.
Poate unul dintre cele mai importante sfaturi, dar şi unul cu cele mai multe interpretări.
În primul rând, orice s-ar întâmpla, în orice situaţie te-ai afla şi oricum ar fi viaţa ta într-un anumit moment, oferă-ţi timp pentru a te detaşa de toate problemele care te frământă.
Oferă-ţi un interval de timp zilnic pentru a te relaxa, pentru a face o activitate care-ţi place, pentru una dintre
pasiunile tale sau unul dintre hobbyurile tale.
În al doilea rând, oferă-ţi timp pentru vindecare emoţională. Nu te grăbi să te arunci într-o relaţie în cazul în care încă suferi după cea dinaintea ei.
Oferă-ţi timp pentru a ierta, pentru a trece peste resentimente şi peste durere şi vei vedea că vindecarea va veni de la sine.
ranile lasate in suflet de fostele relatii pe care le-ai avut nu se vindeca niciodat,oricat ai incerca asa ceva nu se uita raman cicatrici adanci in inima ta oricat ai ierta tot degeaba,raman in memoria ta si niciodata nu le vei putea sterge asa ca ,, vindecarea nu vine de la sine”