“El” si „Ea” devin „Noi” prin negociere

Oraş : Constanța
Tip : Workshops
Unde:
Când : 11 mai 2014, 17:00
Participare :
50 RON
Vârsta : F: 20 +
Locuri disponibile
B: 20 +
Locuri disponibile

Cum te simti cand trebuie sa faci ce vrea celalalt?
Cum te simti cand tu vrei sa-ti petreci concediul la mare si ea vrea la munte?
Cum te simti cand el vrea sa urmareasca un meci de fotbal cu prietenii si tu vrei sa petreci o seara romantica cu el?

Deseori traim situatii in care partenerii nostri isi doresc lucruri diferite fata de ceea ce ne dorim noi. Cum facem fata unei astfel de situatii? Avem resurse interne si abilitati de comunicare necesare spre a gasi echilibrul intre ceea ce-mi doresc eu si ceea ce isi doreste partenerul?

Relatia perfecta nu exista, iar cuplurile care au o relatie fericita de lunga durata sunt de parere ca secretul lor consta, pe langa dragoste, scopuri comune si de buna comunicare intre ei care include negocierea multor aspecte ale relatiei. Desi in urma negocierii se ajunge la un compromis, acesta nu trebuie confundat cu renuntarea. A face un compromis nu inseamna a renunta mereu in favoarea partenerului, a-i face doar lui pe plac neglijand nevoile noastre. A renunta de fiecare data in favoarea celuilalt este un comportament invatat din copilarie, care la maturitate este reflectat in relatia de cuplu prin credinta ca daca vrem sa fim iubiti trebuie sa facem ce vrea partenerul, in timp devenind invizibili in privinta nevoilor proprii.

Intrebarea cea mai pertinenta este legata de limitele in care se poate realiza compromisul, si anume ce putem negocia in cadrul relatiei de cuplu si ce nu poate face obiectul unei negocieri?
De ce este importanta negocierea in cuplu?

Negocierea in cuplu intensifica comunicarea intre parteneri si prezenta ei ne arata un cuplu matur in care fiecare partener este liber sa aiba puncte de vedere proprii, acceptandu-le totodata si pe cele ale partenerului. Negocierea in cuplu stimuleaza coeziunea si intimitatea intre cei doi parteneri si ne arata o relatie vie care evolueaza.
In orice cuplu trebuie sa existe limite de care trebuie sa tinem cont. Ce ne place si ce nu, ce putem accepta si peste ce nu putem trece. Daca nu stabilim limite, ne asteptam ca celalalt sa stie ce ne place si ce nu si cand acesta nu reuseste sa descifreze aceste secrete, noi ne vom simti tradati, dezamagiti. Intr-o relatie de iubire partenerii ar trebui sa simta ca sunt impreuna, insa in acelasi timp si liberi sa faca ceea ce simt, lucruri pentru care celalalt nu trebuie sa ne judece sau sa ne impiedice. Deci, daca partenerului ii face placere un anumit lucru, atata timp cat ceea ce face nu afecteaza integritatea si atmosfera din cadrul relatiei de cuplu, este fara discutii permis in cuplu. Workshopul nostru va oferi posibilitatea unei interrelationari eficiente intre participanti, iar prin intermediul jocurilor si a discutiilor, fiecare dintre dumneavoastra veti primi raspunsuri legate de negocierea in cadrul unei relatii de cuplu.

Taxa de participare este de 50 lei şi include şi consumaţia participanţilor ce constă în apă, cafea şi snacks-uri. Numărul maxim de participanţi este de 20 (10 bărbaţi şi 10 femei), vârsta nu constituie un criteriu, iar durata workshopului este de 2 ore.

Moderatorul workshopului este Luminita Panait, psiholog specialist in psihologie clinica, membru al Colegiului Psihologilor din Romania cu formare in interventii de consiliere si psihoterapie a cuplului si a sexualitatii si trainer acreditat cu experienta in lucrul cu grupuri de adulti.

Doar membrii VIP pot vedea lista participantilor (de sex opus).
Afla mai multe despre avantajele membrilor VIP si despre cum poti deveni unul aici.