Dragobete Singles Party

Oraş : București
Tip : Petreceri
Când : 27 februarie 2016, 19:00
Participare :
150 RON
Vârsta : F: 25 - 40
Listă de aşteptare
B: 30 - 45
Listă de aşteptare

Sărbătoarea românească dedicată iubirii merită a fi celebrată cel puţin la fel de mult ca Valentine’s Day.

Te aşteptăm alături de noi pentru a reînvia Sărbătoarea Dragobetelui într-o atmosferă amintind de Bucureştii de altădată, cei ai perioadei interbelice: la Bistro La Taifas, în curtea Palatului Cantacuzino.

Distracţia va începe la orele 19 în stilul deja caracteristic petrecerilor SingleBell: cu jocuri și concursuri de spart gheața care să faciliteze interacțiunea relaxată între toți participanții.

    Preţul biletului este de 150 de lei şi include:

  • gin tonic/campari orange/vodcă cu suc – una dintre aceste băuturi, la alegere
  • un suc de mere sau portocale
  • apă plată la discreţie
  • o cafea
  • bufet suedez
  • program animat de Marius Stoica(MC Arsenic) şi Adrian Şaguna(DJ)
  • zeci de singles dornici să se distreze frumos
  • jocuri de „spart gheaţa”, socializare şi interacţiune
  • concursuri cu premii

Dragobete Singles Party, la fel ca toate celelalte petreceri organizate sub umbrela SingleBell, se distinge prin accentul pus pe socializare şi distracţie. Ai, astfel, ocazia să cunoşti multă lume nouă într-o singură seară, să socializezi, să te distrezi, să-ţi faci prieteni noi, dar şi să-ţi creşti şansele de a găsi un El sau o Ea specială. :)

Vei petrece alături de alte persoane vesele si deschise care nu se află într-o relaţie şi vor să petreacă timp de calitate în compania altora, potenţiali prieteni noi sau parteneri de cuplu.

Când şi unde petrecem?

Sâmbătă, 27 februarie 2016, începând cu orele 19 până la orele 2:30 ale dimineţii, la Taifas Bistro – Str. Gheorghe Manu, nr. 16, sector 1 (aproape de Piaţa Victoriei, în curtea Palatului Cantacuzino).

Ce e de făcut ca să iei parte la distracţie?

Participarea se face numai pe bază de înscriere aici, pe site şi confirmare prealabilă din partea echipei SingleBell.

Numărul de locuri este limitat, iar dorinţa noastră este de a forma un grup cât mai omogen de petrecăreţi ţinând cont de câteva criterii de selecţie/potrivire. De asemenea, ne vom strădui să păstrăm o balanţă cât mai echilibrată de vârste.

Te rugăm să respecţi eforturile noastre şi ale partenerilor noştri de a pregăti o seară specială pentru tine.
Înscrie-te numai dacă ştii sigur că poti ajunge la această petrecere!

Ne rezervăm dreptul de a selecta participanţii la acest eveniment. Informaţii despre achiziţionarea biletelor primesc doar cei care se potrivesc profilului majorităţii înscrise.

——————————————-

Tradiții de Dragobete:

Dragobetele are rădăcini foarte vechi, fiind sărbătorit chiar de pe timpul dacilor, după cum se precizează în volumul Tradiții și obiceiuri românești, coordonat de editura Flacăra. Pentru daci, Dragobetele era o divinitate asemenea lui Cupidon al romanilor și Eros, al vechilor greci. Dragobetele, numit și Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor, fecior chipeș și puternic, aduce iubirea în casă și în suflet.

Oamenii de la țară își mai aduc aminte de obiceiul de demult al fetelor și băieților care, în ziua lui Dragobete, se primeneau în haine curate, de sărbătoare și porneau cu voie bună spre pădure, pentru a culege ghiocei, viorele, tămăioasă, pe care le așezau la icoane și le foloseau la diverse farmece de dragoste.

Înspre ora prânzului, fetele porneau în goană spre sat, fuga fiecăreia atrăgând după sine pe băiatul care le îndrăgea. După ce își prindea aleasa, băiatul îi fura o sărutare în văzul lumii, sărut care simboliza legământul lor de dragoste pe întregul an de zile. De aici și celebra zicală : „Dragobetele sărută fetele!”

Flăcăii, strânși în cete și fetele obișnuiau ca, în ziua de Dragobete, să își cresteze brațul, în formă de cruce, după care își suprapuneau tăieturile, devenind astfel frați, respectiv surori de cruce. Fiecare tânăr avea grijă ca ziua de Dragobete să nu îl prindă fără pereche, ceea ce ar fi reprezentat un semn rău, prevestitor de singurătate pe întreg parcursul anului, până la următorea zi de Dragobete.

Se mai credea că, în ziua de Dragobete, păsările nemigratoare se adună în stoluri, ciripesc, își aleg perechea și încep să-și construiască cuiburile.

Prilej de bucurie și bunăstare, Dragobetele este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român. Probabil că 24 februarie însemna, pentru omul arhaic, începutul primăverii, ziua când natura se trezește, păsările își caută cuiburi iar omul participă și el la bucuria naturii. – Sursa: Wikipedia

Harta:

[mappress mapid="74"]
Doar membrii VIP pot vedea lista participantilor (de sex opus).
Afla mai multe despre avantajele membrilor VIP si despre cum poti deveni unul aici.